Ексрадник Зеленського розповів, коли президент отримував "набагато повнішу" картину того, що відбувається

Зеленський став президентом 2019 року
Фото: ЕРА
Коли главою Офісу президента (ОП) України був Андрій Богдан, глава держави Володимир Зеленський отримував більше інформації про те, що відбувається, заявив радник Зеленського у 2019–2020 роках Ігор Новіков виданню "Цензор.НЕТ" в інтерв'ю, яке опубліковано 4 травня.

Мова про це зайшла під час обговорення зустрічей Зеленського з американськими політиками і підготовки до таких зустрічей.

"Не знаю, як зараз це відбувається за [очільника ОП] Андрія Єрмака, але раніше робилося так: був один координатор (цю роль майже завжди виконував я), який збирав з усіх людей, причетних до візиту або зустрічі, інформацію, і потім збирали велику нараду у президента, де, власне, і відбувалася підготовка. За глави ОП Богдана був певний плюралізм, і в цьому треба віддати йому належне. Усі питання обговорювали в розширеному складі, не було цензури на думки і, мені здається, що картина, яку бачив президент, була набагато повнішою", – заявив Новіков.

Контекст:

Юриста й економіста Андрія Богдана у травні 2019 року призначили главою Адміністрації Президента (пізніше відомство перейменували на Офіс президента). У лютому 2020-го Зеленський звільнив Богдана. В інтерв'ю "Українській правді" президент назвав призначення Богдана помилкою, оскільки всередині команди почалися конфлікти.

Юрист і кінопродюсер Андрій Єрмак був помічником президента України з 21 травня 2019 року. Спочатку він курував міжнародну політику, але з часом у сферу його відповідальності перейшли й інші питання. За даними "ВВС News Україна", він відповідав за перемовини з Росією щодо Донбасу та обміну полоненими, а також готував з української сторони нормандські перемовини в Парижі у грудні 2019-го.

11 лютого 2020 року, одразу після звільнення Богдана, Зеленський призначив Єрмака главою свого офісу.

Зеленський став президентом навесні 2019 року.