Генасамблея ООН розгляне питання тимчасово окупованих територій України. РФ намагалася заблокувати його внесення до порядку денного

РФ намагалася заблокувати в ООН питання окупованих територій України, зазначив Кислиця (на екрані)
Фото: Постійне представництво України при ООН / Perm Mission of Ukraine to the UN / Facebook
Генеральна Асамблея ООН внесла до порядку денного 76-ї сесії питання тимчасово окупованих РФ територій України. Про це йдеться у повідомленні МЗС у Twitter 17 вересня.

"Ми вітаємо сьогоднішнє рішення Генасамблеї ООН щодо внесення пункту про тимчасово окуповані території України до порядку денного 76-ї сесії. Із нетерпінням чекаємо на предметне обговорення способів притягнення Росії до відповідальності за порушення територіальної цілісності України і Статуту ООН", – ідеться у повідомленні.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця говорив на засіданні Генасамблеї 17 вересня, що РФ намагалася заблокувати в ООН питання окупованих територій України.

У п'ятницю прессекретар глави Української держави Сергій Никифоров повідомляв, що президент Володимир Зеленський 20 вересня вирушить у США, де візьме участь у Генасамблеї ООН. Він зазначав, що Зеленський "виступить із промовою і матиме низку двосторонніх зустрічей із лідерами інших держав".

2019 року Зеленський виступав на сесії Генасамблеї ООН особисто, а 2020 року – у форматі онлайн.

Контекст:

Сесію Генасамблеї ООН 2021 року відкрили 14 вересня, йдеться на сайті Генасамблеї. Загальні дебати ГА ООН відбудуться з 21-го до 27 вересня.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба 16 вересня назвав три пріоритети роботи України в Генеральній Асамблеї ООН. Перший – протидія російській агресії і відновлення територіальної цілісності України, деокупація Донбасу і Криму, другий – поліпшення умов життя українців на територіях, які постраждали від російської агресії на Донбасі, третій – подолання пандемії COVID -19 та її соціально-економічних наслідків, зазначав міністр.

Віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що час ухвалювати резолюцію Генасамблеї ООН щодо Донбасу.