Гарріс проти Трампа, зустріч Трампа з Путіним, Китай та Індія "кинули" Росію, чому Путін поспішає. Інтерв'ю Гордона з Фейгіним. Відео

Фейгін: Щодо України Гарріс, найімовірніше, продовжить політику Байдена, а Трампу, щоб переграти її на українському треку, треба запропонувати щось цікавіше
Фото: Mark Feygin / Facebook

На YouTube-каналі "В гостях у Гордона" вийшло інтерв'ю з російським юристом, блогером Марком Фейгіним.

Під час інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону Фейгін говорив про:

  • президентську кампанію у США, зокрема, про протистояння Дональда Трампа та Камали Гарріс, які, ймовірно, стануть головними претендентами на найвищу посаду в Америці;
  • те, чому нелегітимний президент Росії Володимир Путін постійно просуває тему переговорів з Україною;
  • економічні відносини Китаю та Індії з Росією;
  • арешт чергового російського генерала, який був заступником колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу;
  • напад повстанців на вагнерівців у Малі;
  • те, коли закінчиться війна в Україні.

"Щодо України Гарріс, найімовірніше, продовжить політику [чинного президента США Джо] Байдена, а Трампу, щоб переграти її на українському треку, потрібно запропонувати щось цікавіше, ніж просто бубоніння про те, що він зустрінеться з Путіним і домовиться. Це не проканає. По-моєму, стаття [колишнього держсекретаря США] Майка Помпео в The Wall Street Journal із цим пов'язана", – сказав блогер.

Фейгін народився 1971 року в Куйбишеві (зараз – Самара). Закінчив юридичний факультет Самарського державного університету, Академію народного господарства при уряді РФ і Дипломатичну академію МЗС Росії. Кандидат юридичних наук.

У студентські роки брав участь у політичному житті Самари, був членом партії "Демократический союз". У 1994–1995 роках – депутат Держдуми І скликання. У 1997–2007 роках був віцемером Самари. У 1990-х роках набув статусу адвоката, але адвокатською практикою почав займатися у 2000-х.

Широко популярним Фейгін став як один з адвокатів учасниць панк-групи Pussy Riot. Після початку російської агресії захищав інтереси кількох відомих громадян України, яких РФ утримувала на своїй території або проти яких заочно порушила кримінальні справи, зокрема лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, колишньої льотчиці Надії Савченко, журналіста Романа Сущенка.

2018 року Фейгіна в Росії позбавили статусу адвоката, 2022-го – занесли до списку "іноагентів", 2023-го – оголосили в розшук, 2024-го – спочатку заочно заарештували у справі про "фейки" щодо дій російських окупантів в Україні, а потім засудили до 11 років колонії.

Зараз юрист живе за кордоном, займається блогерством, розвиває свій YouTube-канал "Фейгин LIVE", на який підписано майже 2 млн осіб.