Тука заявив, що Балчуна безглуздо звинувачувати у проблемах "Укрзалізниці"

Тука: Про людей, які входять до складу правління, узагалі ніхто не знає
Фото: Георгій Тука / Facebook

Остаточне рішення в ПАТ "Укрзалізниця" ухвалює не голова правління, ким донедавна був Войцех Балчун, а правління – консолідованим рішенням, зазначив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Без структурних змін у ПАТ "Укрзалізниця" "у ситуації заручника" опиниться будь-яка людина, яку буде призначено на посаду голови компанії. Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив в ефірі телеканала NewsOne, коментуючи відставку екс-керівника "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна.

"Тому що є таке поняття як правління, і більшість рішень ухвалюють саме цим, колегіальним, органом. Про людей, які входять до складу правління, узагалі ніхто із глядачів не знає й не чує, і більшість людей навіть не здогадується, що остаточне рішення ухвалює не голова правління, а правління – консолідованим рішенням", – сказав він.

На думку Туки, екс-голову Балчуна безглуздо обвинувачувати в усіх проблемах "Укрзалізниці".

"Не має значення, хто це фізично був", – уважає заступник міністра.

Кабінет Міністрів України затвердив кандидатуру польского менеджера Войцеха Балчуна на посаду голови "Укрзалізниці" 20 квітня 2016 року.

9 серпня 2017 року уряд звільнив Балчуна з посади,  тому що він написав заяву про звільнення