ГУР: Угруповання ворога достатньо чисельне, проте воно не змінювалося настільки, щоб говорити про нові потужні наступи

Сили оборони "відбили і зламали плани ворога" під час його наступу в Харківській області, зазначив Юсов
Фото: gur.gov.ua

Російські окупанти продовжують окремі наступальні дії майже по всій лінії фронту. Про це 19 липня в ефірі національного телемарафону повідомив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, відеозапис опубліковано в YouTube каналу "Ми – Україна".

Юсов зазначив, що сили оборони "відбили і зламали плани ворога" під час його наступу на півночі Харківської області, що, зі свого боку, вплинуло на ситуацію в Сумській області.

"Тим не менш, переважним завданням саме цих дій ворога є відтягування українських сил і засобів, а ключовим завданням є український Донбас. Саме там продовжуються ключові й найбільш героїчні, драматичні події, – наголосив представник ГУР МО. – Тому угруповання ворога достатньо чисельне, проте воно не змінювалося останнім часом настільки, щоб говорити про нові потужні наступи на нових напрямках".

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

10 травня 2024 року країна-агресор Росія почала новий наступ на півночі Харківської області. За даними Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становить вісім росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.