Юрій Береза: Нардеп, прикриваючись своїм посвідченням, дозволив собі бити поліцейських. Я не знаю, куди ми повинні далі падати, на яке дно

Береза: Я знаю чітко, що жоден нардеп не має права дозволити собі розпускати руки
Фото: nfront.org

Нардеп від "Народного фронту" Юрій Береза звернувся до віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд із пропозицією запросити до сесійної зали поліцейських і бійців Нацгвардії, які брали участь у конфлікті з позафракційним нардепом Володимиром Парасюком.

Депутат від "Народного фронту" Юрій Береза у Верховній Раді розкритикував поведінку позафракційного нардепа Володимира Парасюка. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Учора ввечері сталася подія, яку я не можу обійти стороною... Учора в Краматорську один народний депутат сказав, що начальник Краматорської поліції Олександр Малюк, боєць полку "Дніпро-1", важко поранений в Іловайську, повернувся з того світу, і повернувшись до життя, пройшов підготовку поліцейського й очолив поліцію Краматорська... Нардеп, прикриваючись своїм мандатом, своїм посвідченням, дозволив собі бити співробітників поліції. Я не знаю, куди ми повинні далі падати, і на яке дно...", – сказав Береза.

"Я знаю чітко, що жоден нардеп не має права дозволити собі розпускати руки до тих, хто не захищений перед ним. Скажіть, будь ласка, начальник поліції Малюк – поранений, як йому захиститися від народного депутата?" – додав депутат.

Він звернувся до віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд із пропозицією запросити до сесійної зали поліцейських і бійців Нацгвардії, "щоб вони розповіли, що відбувалося вчора".

"Це вимога трьох фракцій", – додав він.

Сироїд зі свого боку закрила ранкове засідання парламенту.

Прес-служба Національної поліції Донецької області оприлюднила відео конфлікту учасників блокади та правоохоронців біля Слов'янська Донецької області, який стався ввечері 14 березня.

На відео видно, як Парасюк намагався штовхати правоохоронців, ображав та зривав маски із силовиків, які перешкоджали просуванню транспорту активістів.

Пізніше помічник Парасюка Ірина Голуб оприлюднила відео, на якому видно, що поліція відкрила вогонь після того, як Парасюк і активісти блокади намагалися проїхати кордон правоохоронців поблизу Слов'янська.

Парасюк повідомив, що за підсумками конфлікту з правоохоронцями сімох його побратимів затримали, сестру побили, а батька госпіталізували після застосування газу.

Поліція Донецької області просить Генеральну прокуратуру дати оцінку діям Парасюка, під керівництвом якого нібито скоїли напад на співробітників поліції у Слов'янську.