Катастрофа Ан-26Ш під Харковом. Венедіктова заявила, що розслідування на завершальному етапі

Венедіктова підкреслила, що справа під особливим контролем
Фото: Офіс Генерального прокурора / Facebook
Генпрокурорка України Ірина Венедіктова висловила надію, що найближчим часом громадськість дізнається, чому в Чугуєві трапилася катастрофа літака Ан-26Ш.

Розслідування авіакатастрофи літака Ан-26Ш у Чугуєві Харківської області вже на завершальній стадії. Про це генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила 3 грудня під час візиту до Краматорська Донецької області, поінформував Офіс генерального прокурора.

"У цій справі, окрім першочергових слідчих дій, проведено допити 81 свідка, призначено та проведено понад 100 судових експертиз. Розслідування перебуває на завершальному етапі, і ми сподіваємося, що ми невдовзі дамо суспільству відповіді", –  сказала Венедіктова.

Вона підкреслила, що справу про авіакатастрофу в Чугуєві Офіс генпрокурора тримає під особливим контролем.

Навчальний літак Ан-26Ш упав і загорівся за два кілометри від військового аеродрому Чугуєва увечері 25 вересня. На його борту перебувало 27 осіб: семеро військовослужбовців (члени екіпажу й інструктори) та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

26 людей загинули. Єдиним уцілілим став курсант В'ячеслав Золочевський.

За даними Служби безпеки України, за кілька хвилин до катастрофи командир літака повідомив про відмову лівого двигуна та попросив дозволу на посадку, проте за невстановленої причини повітряне судно розбилося збоку від злітно-посадкової смуги.

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський 7 жовтня повідомив, що розшифрування чорних ящиків навчального літака Ан-26Ш, який зазнав катастрофи, дало змогу встановити зміст перемовин між членами екіпажу та керівниками польотів. "Розслідування показало наявність грубих порушень як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом", – зазначив Уруський.

Генштаб ЗСУ 20 жовтня заявив, що родичам загиблих курсантів виплатили компенсації.

За інформацією Уруського, трагедія сталася через відсутність дієвого контролю щодо організації та виконання польоту, системні порушення правил виконання польотів у Харківському національному університеті Повітряних сил імені Кожедуба та недостатню професійну підготовку екіпажу.