Комітет Ради підтримав кандидатуру народного депутата Костіна на посаду генпрокурора

Правоохоронний комітет ВРУ підтримав ухвалу президента на призначення Костіна (на фото) генпрокурором України, зазначив нардеп Железняк
Фото: Юридична практика / Facebook
Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності підтримав подання президента Володимира Зеленського щодо призначення нардепа від "Слуги народу" Андрія Костіна генеральним прокурором України.

Про це 27 липня в Telegram повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Правоохоронний комітет ВРУ підтримав постанову президента та надання згоди на призначення Костіна на посаду генпрокурора України", – написав нардеп.

За словами Железняка, за відповідне рішення проголосувало 17 членів комітету, один утримався.

"У нас знову всі кадрові призначення виключно з партквитком "Слуги народу". Мишки плакали, кололися, але продовжували їсти кактус", – прокоментував рішення в Telegram нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Контекст:

17 липня Зеленський підписав укази про відсторонення від посади генеральної прокурорки Ірини Венедіктової та усунення з посади голови СБУ Івана Баканова. Пояснюючи укази, президент сказав, що до обох є "дуже серйозні питання". В Офісі президента заявили, що в їхніх відомствах "пачками" виявляють колаборантів і держзрадників.

Виконувачем обов'язків генпрокурора призначено заступника Венедіктової Олексія Симоненка, обов'язки голови СБУ покладено на першого заступника керівника відомства Василя Малюка.

19 липня Верховна Рада відправила Венедіктову та Баканова у відставку.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, на посаду генпрокурора претендувало троє кандидатів: Симоненко, Костін, а також прокурор Києва Олег Кіпер.