Конфісковані кошти Януковича належали соратнику Курченка – ЗМІ

Кошти конфіскували в соратника Сергія Курченка
Фото: sergeykurchenko.com

40 млрд грн "грошей Януковича", які конфіскували у соратника бізнесмена-втікача Сергія Курченка Аркадія Кашкіна, держава отримала переважно облігаціями внутрішньої державної позики, повідомляє "Страна".

Конфісковані в команди екс-президента України Віктора Януковича $1,5 млрд належали соратнику бізнесмена-втікача Сергія Курченка Аркадію Кашкіну. Про це повідомляє "Страна" з посиланням на джерела в Генеральній прокуратурі України.

Видання також опублікувало фотокопію вироку Краматорського міського суду Донецької області, датованого 28 березня 2017 року.

Суд визнав Кашкіна винним за ст. 255 ч. 1 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливого тяжкого злочину), ст. 28 ч. 2 (вчинення злочину групою осіб за змовою) та ст. 209 ч. 3 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Загальна сума конфіскованих коштів становить приблизно 40 млрд грн.

Видання зазначає, що, оскільки значна частина конфіскованого – це облігації внутрішньої державної позики, держава "живих" грошей не отримає.

Сайт "Олигарх" називає Кашкіна директором компанії "Газ України 2020", яка була попередницею "Східно-Європейської паливно-енергетичної компанії" Курченка.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень цього вироку немає.

28 квітня в Раді національної безпеки України повідомили, що державний "Ощадбанк" розпочав процедуру конфіскації коштів Януковича та його оточення.

Президент України Петро Порошенко заявив, що гроші використають передусім на зміцнення армії.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що рішення про конфіскацію ухвалив Краматорський міський суд Донецької області, опівночі 28 квітня закінчився термін подання апеляції. За його даними, заблоковані на рахунках Януковича кошти зберігалися як грішми, так і цінними паперами.