Генпрокурор України відрекомендував свого нового заступника

Костін, який народився в Одесі, відрекомендував свого заступника Вербицького, який працював заступником голови Одеської обласної прокуратури
Фото: gp.gov.ua
Генеральний прокурор України Андрій Костін 12 вересня відрекомендував в Офісі генпрокурора нового свого заступника – Дмитра Вербицького.

Про це повідомив пресцентр ОГПУ у Facebook.

За словами Костіна, Вербицький опікуватиметься питаннями протидії правопорушенням у сфері економіки, ухилення від сплати податків, митних платежів, а також захисту інвестицій та екології.

"Наповнення державного бюджету – це питання виживання нашої держави. Нам також треба готуватися до відновлення країни... Я також доручив суттєво активізувати діяльність спеціалізованої екологічної прокуратури. В умовах війни це питання стоїть ще більш гостро, адже шкода внаслідок збройної агресії Російської Федерації для навколишнього середовища нашої країни величезна", – вказав генпрокурор.

Наголошують, що Вербицький працює в органах прокуратури з 2003 року – у різних областях України. Із 1 жовтня 2020 року він був заступником голови Одеської обласної прокуратури.

Контекст:

27 липня президент України Володимир Зеленський запропонував Раді призначити екснардепа від "Слуги народу" Костіна на посаду генпрокурора. Того самого дня його кандидатуру схвалили парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності і Верховна Рада.

28 липня Зеленський підписав указ про призначення Костіна генеральним прокурором України.

Серед головних завдань генпрокурора суспільство бачить забезпечення всього, що є необхідним для притягнення Росії до відповідальності за війну проти України, зазначав 27 липня Зеленський.

Як зазначають на сайті ОГПУ, у Костіна, який народився в Одесі, є п'ять заступників (до призначення Вербицького): перший – Роман Говда, а також Олексій Симоненко, Ігор Мустеца, Олексій Хоменко та керівник САП Олександр Клименко.