"Кожне робоче місце допомагає Україні вистояти". Зеленський зустрівся з бізнесменами в Полтавській області

Зеленський звернувся до українців із поїзда
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський побував у Полтавській області й зустрічався з підприємцями. Про це він повідомив у зверненні за підсумками 29 липня, стенограму опублікувала пресслужба глави держави.

Президент зазначив, що в Полтавській області був після візиту в Харківську область, де побував на передовій на харківському напрямку.

"Полтавщина. Зустрічі з підприємцями, із працівниками в межах платформи "Зроблено в Україні". Зокрема й оборонні виробництва. Багато ініціатив бізнесу, готовності компаній працювати заради держави і пропонувати нову продукцію", – сказав Зеленський.

Він пообіцяв, що українська влада буде "підтримувати все це і збільшувати державні замовлення".

"Сьогодні є підписані контракти. Уся наша українська продукція – і військова, і цивільна, – кожне робоче місце – усе це допомагає Україні вистояти", – підкреслив Зеленський.

Своє звернення президент записав у вагоні поїзда, який рухався.

Контекст:

Про створення платформи "Зроблено в Україні" Зеленський оголосив 26 січня. "Це не просто бренд, це велика спільнота людей, мільйони українців і українок, які працюють на підприємствах. І це наші люди, які засновують підприємства, які створюють робочі місця для інших. Уся спільнота нашого бізнесу буде представлена на новій платформі", – пояснив тоді президент.

Тоді ж Зеленський підписав укази про створення Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні" й  Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану.

26 лютого Зеленський оголосив про початок роботи платформи.

У березні президент повідомив, що в межах платформи є контракти на автоматизовані системи ведення вогню, FPV-дрони, тренажери для мобільних вогневих груп, які полюють на дрони-камікадзе.