КСУ відкрив провадження за зверненням Денісової, яка просить переглянути деякі закони про сферу охорони здоров'я

КСУ відкрив провадження 27 січня
Фото: Конституційний Суд України – офіційна сторінка / Facebook
Українська омбудсменка Людмила Денісова просить Конституційний Суд України визнати неконституційними окремі положення законів України, що стосуються сфери охорони здоров'я, надання медичних послуг населенню, питань ліквідації та реорганізації закладів охорони здоров'я в умовах пандемії COVID-19.

Конституційний Суд України 27 січня відкрив провадження за конституційним поданням уповноваженої Верховної Ради України із прав людини Людмили Денісової, яке стосується сфери охорони здоров'я. Про це пресслужба обмудсменки повідомила 1 лютого.

Денісова просить суд визнати неконституційними окремі положення законів України, що стосуються сфери охорони здоров'я, надання медичних послуг населенню, питань ліквідації та реорганізації закладів охорони здоров'я в умовах пандемії COVID-19.

Справу КСУ розглядатиме по суті, дата ще невідома.

Денісова звернулася з поданням до КСУ на початку січня 2021 року. Вона послалася на численні звернення українців, у яких порушували питання "щодо неконституційності впроваджуваної медреформи, нерозумності, неспівмірності мети та заходів, які намагався встановити уряд для подолання пандемії".

Омбудсменка просить перевірити на відповідність Конституції:

  • ч. 5 і ч. 16 ст. 16 закону "Основи законодавства України про охорону здоров'я" (у ст. 5 написано, що органи місцевого самоврядування здійснюють планування розвитку мережі закладів охорони здоров'я комунальної форми власності, ухвалюють рішення про створення, припинення, реорганізації або перепрофілювання закладів охорони здоров'я самостійно з урахуванням плану розвитку госпітального округу; у ч. 16 ідеться про те, що заклади охорони здоров'я комунальної та державної форми власності, які діють в організаційно-правовій формі установи, можуть бути реорганізовані, зокрема завдяки перетворенню, за рішенням власника або уповноваженого органу управління);
  • ч. 6 ст. 4 закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" (у ч. 6 написано, що звуження програми медичних гарантій не допускають, окрім випадків, установлених законом);
  • ч. 4 ст. 29 закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" (стаття стосується правил карантину);
  • абзац 2 розділу II закону "Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (документ визнав таким, що втратив чинність, закон "Про введення мораторію на реорганізацію і ліквідацію закладів охорони здоров'я").