Латиніна: Путін має гігантські здібності самому собі морочити голову. І якщо Кощій зрозуміє, що йому писець, він може застосувати ядерну зброю

Путіна Латиніна назвала Кощієм
Фото: ЕРА

Президент Росії Володимир Путін із війною Росії проти України "влип". Таку думку в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону висловила російська журналістка і письменниця Юлія Латиніна.

"Путін влип, йому кінець. [...] Я вважаю, що повелася на блеф Путіна. Дай боже, якщо це так. Тому що замість того, щоб говорити про те, як славно російські війська втікали під Лиманом [Донецької області], і який ідіотський вигляд він мав, коли в цей самий час стояв серед усієї цієї візантійської розкоші й казав "я анексую", а люди з червоними спухлими пиками сиділи й думали: "Боже мій, що він анексує?.." – сказала вона.

За словами журналістки, "бідолашний Лиман пробув у складі Російської Федерації рівно день", і "для цього Путін поклав там кілька сотень людей".

"Тобто будь-який нормальний воєначальник сказав би: "Хлопці, відходьте, розбігайтеся". Найрозумніші ж розбіглися. Найрозумніші розбіглися давно. Найрозумніші – я так розумію, це були вагнерівці. Їм начальство говорило: "Чекайте і стійте, щоб Путін виголосив цю промову". [...] Я подумала: "Слухайте, а може, це і була б головна ідея Путіна, коли почав плескати язиком щодо ядерної зброї: щоб усі ми, замість того, щоб обговорювати, як він зганьбився під Лиманом зі своєю анексією, обговорювали, чи застосує він зараз ядерну зброю?!" – пояснила Латиніна.

Вона розповіла про свій страх.

"Я боюся, що коли Кощій зрозуміє, що йому писець... [...] Він же має гігантські здібності собі самому морочити голову. Він живе повністю в альтернативній реальності. Якщо він зрозуміє, що альтернативної реальності більше немає, він може застосувати ядерну зброю. [...] Тому що йому втрачати нічого. Йому і так, і так – сіре хутряне звірятко. Ось станьте на його місце: що він втрачає?" – запитала Латиніна.

Латиніна: Путін влип, йому кінець. Повна версія інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

21 вересня Путін заявив про готовність застосувати ядерну зброю в разі загрози територіальній цілісності Росії. Натяк він повторив і 30 вересня, заявивши, що "ми захищатимемо нашу землю (ідеться про незаконно анексовані території України. – "ГОРДОН") усіма наявними у нас силами й засобами".

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що не вірить у те, що РФ застосує ядерну зброю. Водночас президент України зауважив, що "не можна заглянути Путіну в голову", тож ризики, що ядерного удару можуть завдати, є.

22 вересня видання The Washington Post повідомило: між адміністрацією президента США Джо Байдена і владою Росії триває листування, під час якого російську сторону попередили про наслідки у разі застосування ядерної зброї у війні проти України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен 25 вересня в інтерв'ю CBS News підтвердив, що США попередили РФ про можливі "жахливі наслідки" у разі застосування країною-агресором ядерної зброї.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю німецькій газеті NOZ, яке вийшло 28 вересня, також застеріг Путіна від застосування ядерної зброї.

Начальник української військової розвідки Кирило Буданов вважає, що у найближчій перспективі Росія не завдасть ядерного удару по Україні.

Зеленський 6 жовтня висловив думку, що Путін "не зможе зберегти життя", якщо вирішить застосувати ядерну зброю.