Лещенко: Суддя Масенко, член колегії у справі Насірова, потрапив до престижного суду Києва з окупованого Луганська

Сергій Лещенко: У понеділок Апеляційний суд Києва візьметься до другого акту постановки "врятувати Романа Насірова"
Фото: Сергій Лещенко / Facebook

Суддя Денис Масенко, який розглядатиме апеляцію у справі відстороненого від виконання обов'язків голови ДФС Романа Насірова, буде вкрай уважним до побажань Банкової, вважає нардеп Сергій Лещенко.

Склад суддів, які розглядатимуть справу відстороненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, спричиняє сумніви щодо своєї об'єктивності, заявив у Facebook народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко.

"У понеділок Апеляційний суд Києва візьметься до другого акту постановки "врятувати Романа Насірова". Об'єктивність цього дійства від самого початку спричиняє сумнів. Адже суддею-доповідачем у справі є Віктор Глиняний, син якого нещодавно отримав посаду в департаменті Кононенка-Грановського Генпрокуратури", – заявив він.

Нардеп додав, що сумніви спричиняє також об'єктивність судді Дениса Масенка, який є членом колегії та раніше працював у Луганському апеляційному суді.

"Його перевели на посаду судді Апеляційного суду Києва у квітні 2015 року указом президента Петра Порошенка. Потрапити з окупованого Луганська в престижний суд Києва – будь-який суддя до скону буде вдячним людині, яка подарувала йому другий шанс. Тому я прогнозую, що суддя Масенко буде вкрай уважним до побажань Банкової та її куратора в судовій системі Олександра Грановського", – заявив Лещенко.

Нардеп додав, що шанс на справедливе рішення щодо Насірова залежить від уваги суспільства до цієї справи.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм закликав активістів прийти 13 березня об 11.00 під будівлю Солом'янського суду міста Києва на вулиці Солом'янській, 2а, де буде проходити слухання справи Насірова.

Вночі 7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн. Главу ДФС заарештували на 60 днів, до 30 квітня цього року.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що будуть оскаржувати це рішення і домагатися, щоб сума застави становила 2 млрд грн.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють Насірова у зловживанні владою і службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України), що завдало збитків на суму близько 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника Держфіскальної служби він ухвалював рішення в інтересах депутата Олександра Онищенка, проти якого розслідується справа за підозрою в махінаціях із газом.

Підозру главі ДФС вручили пізно ввечері 2 березня в лікарні "Феофанія". Після того, як правоохоронці зачитали повідомлення, Насірова перевели до кардіологічної реанімації. Лікар заявив, що в чиновника стався інфаркт. Пізніше чиновник спростував цю інформацію. Насіров заявив, що подасть позов до Європейського суду з прав людини.

3 березня Кабінет Міністрів відсторонив його від виконання обов'язків до закінчення розслідування.