Луценко заявив, що Путін шантажує українців, щоб одержати вигідний для себе результат президентських виборів

За словами Луценка, Путін шантажує українців війною
Фото: Юрій Луценко / Facebook

За словами генерального прокурора України Юрія Луценка, президент Росії Володимир Путін використовує "прямий шантаж" проти України, а також впливає на підконтрольні РФ українські медіа-ресурси.

Президент Росії Володимир Путін змушує українських виборців вибирати між вигідним для РФ президентом і продовженням конфлікту з Росією, заявив в інтерв'ю американському виданню The Hill, оприлюдненому 20 березня, генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За словами голови ГПУ, Путін поставив запитання: будуть українці з чинним главою держави Петром Порошенком продовжувати війну чи "йтимуть із ким-небудь, крім пана Порошенка".

Луценко додав, що Путін використовує "прямий шантаж" проти України, а також впливає на підконтрольні Росії українські медіа-ресурси.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року.

Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти. Порошенко балотується на другий строк.

У жовтні 2018 року Путін заявив, що політика чинної української влади "спрямована на торгівлю русофобією, антиросійськими настроями". "Я дуже розраховую, що з новим керівництвом України можна буде про щось домовлятися", – заявив президент РФ

Президент України закликав виборців зробити вибір на користь України, а не "русского мира". "Мова йде не про Петра Порошенка. Мова йде про перемогу України та українців або Путіна і "русского мира", – заявив Порошенко.