Мільярдер Бахматюк: Чому друкувати гроші можна Америці, Японії, ЄС, а Україні не можна?

Бахматюк: Представляєте, яка в Україні сильна економіка? Ілюзія – це найгірше, що може бути
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Курс валюти – це баланс між внутрішнім і зовнішнім попитом з елементами кон'юнктури, це "школа для больших дядь – Україна там не грає поки". Про це в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив український бізнесмен, мільярдер Олег Бахматюк.

Інформація про те, що внаслідок кризи, спричиненої пандемією коронавірусу, економіка України впаде на 6%, може бути ілюзією. Про це український бізнесмен, мільярдер, колишній власник "VAB Банку" Олег Бахматюк сказав в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

"У вас не виникає питань? Що це за економічне чудо: Україна впаде на 6%, а падіння ВВП Німеччини – 11%, Франції – 13%, Іспанії – 14%, Штатів – 12%. Представляєте, яка в Україні сильна економіка? Ілюзія – це найгірше, що може бути", – вважає Бахматюк.

За його словами, у такій ситуації треба ухвалювати рішення "капітану корабля".

даному випадку він повинен був прийняти рішення. Він все одно до цього прийде. Але тимчасові рамки звужуються. І коли роблять економічний аналіз президенту і кажуть, що у нас дефіцит – усе! І виявляється, не можна друкувати гроші. Представляєте, яка страшна біда?! Тобто Америці можна друкувати гроші, Японії можна друкувати гроші, Німеччині можна друкувати гроші, Європейському союзу, а Україні не можна. А можна сказати чому?" – зазначив бізнесмен.

Він зазначив, що курс валюти – це баланс між внутрішнім і зовнішнім попитом з елементами кон'юнктури.

Мільярдер Бахматюк: Війна із Ситником забрала у мене більше, ніж війна з Росією. Читайте повну версію інтерв'ю

"Так Китай грається чи Європейський союз. У них експорт більший, а значить, більший потік. Це вже школа для больших дядь – Україна там не грає поки. Але ці баланси можна попробувати зробити", – вважає Бахматюк.

За прогнозом Міжнародного валютного фонду, ВВП України за підсумками 2020 року впаде на 8,2%, Світовий банк прогнозує падіння на 5,5%.

На початку листопада в Міністерстві економіки України зазначили, що прогноз скорочення ВВП за підсумками цього року залишається незмінним – на рівні 4,8%. Скорочення економіки в IV кварталі прогнозують на рівні 3%. Цифри вказано з урахуванням того, що до кінця року в Україні і світі не погіршиться ситуація з пандемією COVID-19.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube