Милованов прокоментував бійку з Данилюком і назвав екссекретаря РНБО гопником

Милованов подав свою версію вчорашнього конфлікту з Данилюком
Фото: Тимофей Милованов / Facebook
Ексміністр розвитку економіки України та голова наглядової ради "Укроборонпрому" Тимофій Милованов уранці 31 липня у Facebook прокоментував конфлікт з ексміністром фінансів і колишнім секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Данилюком.

Данилюк учора на вечірці з нагоди свого дня народження вдарив Милованова. Конфлікт закінчився тим, що двох опонентів розтягували депутат Київради Дмитро Білоцерківець та колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак, у Милованова розсічена брова.

Милованов каже, що Данилюк сам запросив його на свято. Ексміністр опублікував фото запрошень. З огляду на скріншоти, запрошення він отримав 25 липня, а 27-го було уточнення дати святкування.

29 липня між Миловановим і Данилюком стався конфлікт. Двоє політиків влаштували публічну суперечку через те, що Данилюка, який подав документи на конкурс щодо обрання голови Бюро економічної безпеки, дискваліфікували. Причина дискваліфікації в тому, що диплома про вищу освіту політика (Індіанського університету) не визнала конкурсна комісія.

Екссекретар РНБО наголошує, що на подання документів давали три тижні, і за цей час нострифікувати диплом в Україні неможливо. Милованов, який очолює конкурсну комісію, вважає, що Данилюк міг раніше пройти цю процедуру, оскільки нострифікацію дипломів в Україні введено з 2015 року.

Сьогодні Милованов написав, що "якщо забути про прізвища", то сталося так: "Кандидат на голову Бюро економічної безпеки запросив до себе на день народження голову конкурсної комісії з відбору голови (запрошення і підтвердження на фото) і вдарив його. Чому? Бо кандидату не сподобалося рішення комісії про його відсторонення від конкурсу. Кандидат каже, що він реформатор, що на комісію чинили тиск, щоб його відсторонити. А насправді тиск чинить сам реформатор. І тоді це не реформатор, а гопник".

Контекст:

Закон про створення Бюро економічної безпеки Верховна Рада ухвалила у другому читанні 28 січня 2021 року. Президент України Володимир Зеленський підписав його 22 березня.

У законі йдеться, що Бюро економічної безпеки України – це центральний орган державної влади, правоохоронний орган, який має виявляти, припиняти, розслідувати і розкривати кримінальні злочини у сфері економіки, що створюють загрозу життєво важливим інтересам України, а також запобігати їх вчиненню. Бюро дістане відповідні повноваження Служби безпеки України та податкової міліції. Роботу БЕБ буде безпосередньо координувати Кабмін.

У новому відомстві працюватиме 4 тис. осіб, його директора мають вибрати на відкритому конкурсі. Голову бюро призначатиме Кабмін за поданням прем'єр-міністра.

Кабмін на засіданні 12 травня ухвалив постанову про створення Бюро економічної безпеки.

Про подання заявок на участь у конкурсі на посаду голови БЕБ повідомляли Данилюк, колишній в.о. голови Державної фіскальної служби Сергій Солодченко і нинішній голова ДФС Вадим Мельник. Усього на конкурс заявки подало 59 учасників, допустили до участі 48 кандидатів.