Чинного нардепа викрили на хабарі. За даними СБУ, він "продав" землю Нацакадемії аграрних наук

За даними слідства, нардеп і його спільники отримали $85 тис. за вирішення питання щодо передавання в оренду держземель
Фото: НАБУ / Telegram

Національне антикорупційне бюро й Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на хабарі чинного народного депутата України. Про це 8 серпня повідомили пресслужби відомств.

Як зазначили в САП, нардепа й двох його спільників викрили за сприяння Служби безпеки України.

"Попередньо встановлено, що вказані особи отримали першу частину коштів у сумі $85 тис. від приватного підприємця за нібито передачу в оренду державних земель", – ідеться в релізі НАБУ.

У СБУ додали, що нардеп "продав" землю Національної академії аграрних наук – за гроші обіцяв надати в користування одну з ділянок академії. Кримінальне провадження відкрили за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (ухвалення пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), нардепу та його спільникам планують оголосити про підозру.

Імені нардепа в бюро та прокуратурі не називають. За інформацією "Української правди", це депутат від "Слуги народу" Анатолій Гунько.

Гунько пройшов у Верховну Раду як мажоритарник, балотуючись від пропрезидентської партії. Він переміг на довиборах у Раду у 208-му окрузі у 2020 році. За інформацією Центрвиборчкому, Гунько тоді здобув 34,1% голосів, його головний суперник – екснардеп, голова Радикальної партії Олег Ляшко – 31,78%.