НАБУ затримало на хабарі депутата Київради від "Слуги народу", це близька до Єрмака людина, заявив Бутусов

У НАБУ поки що не повідомляли про затримання депутата Київради
Фото: НАБУ / Facebook
Національне антикорупційне бюро затримало на хабарі депутата Київради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина, а також його помічника, заявив 9 лютого у Facebook головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

Офіційно в бюро про це наразі не повідомляли. За інформацією Бутусова, сума хабаря становить 1,26 млн грн.

Затримано нібито також помічника Трубіцина. Бутусов пише, що депутат є близькою людиною до глави Офісу президента Андрія Єрмака.

"Хабарники вимагали гроші від підприємця за видання річного дозволу на роботу для мережі МАФ-"черепашок", для ведення торгівлі в центрі Києва", – заявив журналіст.

Він пише, що Трубіцин – головна людина у видаванні дозволів на кіоски у Києві.

"Саме Єрмак, за словами мера Києва [Віталія] Кличка, призначив свою людину Олексія Кулебу на посаду начальника департаменту благоустрою Києва. Трубіцин був безпосередньо пов'язаним і з Кулебою, і з Єрмаком. НАБУ розкрило чергову корупційну схему "слуг народу". Але очевидно, що президент Зеленський захищатиме Трубіцина так само, як інших корупціонерів у своєму оточенні – [заступника глави ОП Олега] Татарова та [нардепа від "Слуги народу" Олександра] Трухіна. Трубіцин є одним із найвпливовіших та найдовіреніших осіб ОП у Києві, одним із тих, хто вирішує будь-які питання "слуг народу" у столиці", – додав Бутусов.