Наступною метою РФ може стати наступ на Запоріжжя – The Economist

РФ, імовірно, планує захоплення Запоріжжя – ЗМІ
Фото: Запорізька міська рада. Офіційна сторінка / Facebook

Армія країни-агресора Росії розглядає Запоріжжя як найближче велике місто для захоплення. Про це 22 жовтня написав британський The Economist.

Український високопосадовець заявив виданню, що місто цікавить окупантів як промисловий центр півдня України. Неподалік нього розташовані окупований Енергодар і Запорізька атомна електростанція, яку РФ окупувала на початку повномасштабного вторгнення, зазначають автори матеріалу.

The Economist припускає, що країна-агресор домоглася "значного прогресу" одночасно на кількох точках уздовж лінії фронту, але зазнає водночас "приголомшливо високих втрат", які перевищили 600 тис. убитими й пораненими. Окупанти зараз оточують Покровськ і просуваються далі на південь у Донецькій області, ідеться у статті.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. Обласний центр їм узяти не вдалося.

РФ регулярно обстрілює, зокрема ракетами, підконтрольні Україні населені пункти Запорізької області. Щодня в регіоні фіксують кілька сотень російських атак.