НАЗК виявило порушення у фінансуванні "Слуги народу"

НАЗК виявило підозрілий внесок на рахунок партії "Слуга народу" на загальну суму 2 млн 896 тис. грн
Фото: sluga-narodu.com

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки кримінального злочину у фінансуванні партії "Слуга народу" й передало відповідну інформацію до Нацполіції. Про це 23 травня повідомила пресслужба відомства.

Агентство з'ясувало, що троє осіб здійснили грошовий внесок на рахунок партії "Слуга народу" на загальну суму 2 млн 896 тис. грн. Але НАЗК установило, що ці громадяни не мали відповідних доходів для таких внесків.

"Це може свідчити про те, що особи, які здійснили внески, насправді тільки розпоряджалися коштами третіх осіб, котрі мали намір зберегти анонімність фінансування політичної партії", – ідеться в повідомленні.

Відповідно до законодавства, не допускають внесків на підтримку політичних партій анонімними особами або особами під псевдонімом.

НАЗК передало висновок про вчинене кримінальне правопорушення до Національної поліції України для занесення відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального проступку і проведення досудового розслідування.