Новинський: Замовником усіх незаконних дій проти Вілкула була Адміністрація Президента

Вадим Новинський: Коли потрібно здійснити такі незаконні дії, то Служба безпеки віддає команду своїм людям
Скріншот: Телеканал ZIK / YouTube

Парамілітарні організації, які брали участь у нападі на кандидата в президенти від "Опозиційного блоку – Партії миру і розвитку" Олександра Вілкула, контролює влада, заявив голова фракції Опозиційного блоку, нардеп Вадим Новинський.

Два недавні інциденти з кандидатом у президенти від "Опозиційного блоку – Партії миру і розвитку" Олександром Вілкулом ініціювала влада, заявив 18 лютого в ефірі програми "HARD з Влащенко" голова фракції Опозиційного блоку, нардеп Вадим Новинський.

Він нагадав, що 1 лютого цього року приблизно 50 бойовиків у балаклавах у селищі Мангуш Донецької області та місті Бердянську загрожувало життю Вілкула й намагалося перешкодити його зустрічі з місцевими жителями.

"Ми з'ясовуємо, хто вони, і дамо гідну відповідь. Оскільки точно відомо, що замовником усіх цих незаконних дій була Адміністрація Президента, і не секрет, що ці парамілітарні організації контролює Служба безпеки України. Це відомо всій країні. І коли потрібно здійснити такі незаконні дії, то Служба безпеки віддає команду своїм людям. Власне, це не дивно для чинної влади. Ми про це попереджали неодноразово: ці президентські вибори будуть найбруднішими в історії України і, що характерно, найдорожчими", – підкреслив Новинський.

На думку політика, державна влада і чинний президент Петро Порошенко втратили довіру людей і законно обратися на цю посаду він не зможе. Вілкула ж Новинський назвав "ефективним антикризовим менеджером, який так зараз потрібен нашій країні".

Відео: Телеканал ZIK / YouTube

1 лютого група невідомих у балаклавах заблокувала вхід у будинок культури в Мангуші, де мала відбутися зустріч Вілкула з виборцями. У підсумку нардеп проводив захід на вулиці перед ДК. Пізніше того самого дня в Бердянську Запорізької області депутата облили зеленкою.

Вілкул вважає, що на нього напали активісти "Цивільного корпусу "Азов" та "Донбасу", якими керує Служба безпеки України.

2 лютого в Нацполіції повідомили, що за підозрою в нападі на Вілкула затримано місцевого жителя 1985 року народження.