Оболонський райсуд Києва викликав Януковича на засідання у справі про держзраду

19 квітня в Оболонському райсуді Києва завершилося судове слідство у справі про держзраду Януковича
Фото: ЕРА

Оболонський районний суд Києва повідомив екс-президенту України Віктору Януковичу, що він може вибрати собі нового адвоката, якщо представники об'єднання "Авер Лєкс" не можуть далі брати участь у судовому процесі.

Оболонський районний суд Києва викликав екс-президента України Віктора Януковича на засідання у справі про державну зраду, які відбудуться 3-го і 4 травня. Повістку опублікували 26 квітня в газеті "Урядовий кур'єр".

Суд запропонував обвинувачуваному вибрати собі нового адвоката, якщо подальша участь у судовому провадженні його захисників з адвокатського об'єднання "Авер Лєкс" неможлива.

"Якщо в кримінальному провадженні, де участь захисника обов'язкова, прибуття в судове засідання захисника, обраного обвинуваченим, протягом трьох днів неможливе, суд може відкласти судовий розгляд на необхідний для з'явлення захисника строк або одночасно з відкладенням судового розгляду залучити захисника для здійснення захисту за призначенням", – ідеться в порядку.

Янукович був президентом України з 2010-го до 2014 року, після втечі з країни проживає в Росії.

В Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича в держзраді, пособництві у веденні війни і посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, що призвело до загибелі людей.

19 квітня суддя оголосив про закінчення судового слідства і перехід до дебатів.

Захисники Януковича на знак протесту покинули засідання.

Дебати перенесли на 3 травня.