Оболонський райсуд продовжить засідання у справі про держзраду Януковича 17 травня

4 травня суд провів допит свідка захисту – екс-охоронця Януковича Дмитра Іванцова
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

17 травня Оболонський районний суд Києва допитає свідка захисту у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, колишнього командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка.

Оболонський районний суд Києва відновить засідання у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича 17 травня, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Засідання продовжиться 17 травня о 10.00", – оголосив голова суду Владислав Дев'ятко.

4 травня суд провів допит свідка захисту – екс-охоронця Януковича Дмитра Іванцова. Його допитували в режимі відеоконференції з анексованого Криму.

На 17 травня заплановано допит екс-командувача внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України Станіслава Шуляка. Він також виступить як свідок захисту.

Суддя Дев'ятко додав, що суд готовий допитати й самого Януковича.

Янукович був президентом України з 25 лютого 2010 року. Він утік із Києва в лютому 2014 року в розпал масових багатотисячних протестів у країні.

22 лютого 2014 року Верховна Рада визнала, що він самоусунувся від посади і не виконує своїх обов'язків, після чого було оголошено нові президентські вибори. Зараз екс-президент із сім'єю мешкає в Росії.

В Оболонському суді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Януковича в держзраді, пособництві у веденні війни й посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей.