Обвинувачення вимагає арешту для Штепи

Суд зможе розглянути клопотання прокуратури найближчого засідання 28 лютого
Фото: 2day.kh.ua

Прокурор Харківської області клопоче про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту екс-меру Слов'янська Донецької області Нелі Штепі.

Сторона обвинувачення подала в Жовтневий районний суд Харкова клопотання про обрання запобіжного заходу екс-меру Слов'янська Донецької області Нелі Штепі, яку обвинувачують у сепаратизмі. Про це повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми наполягаємо на тому, що запобіжним заходом для Штепи має бути взяття під варту, у зв'язку з чим направили до суду відповідні процесуальні документи", – заявив Данильченко під час брифінгу.

За його словами, суд зможе розглянути клопотання прокуратури найближчого засідання – 28 лютого.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. Їй оголосили підозру за статтями "посягання на територіальну цілісність України" та "створення терористичної групи чи організації" за дії під час захоплення Слов'янська бойовиками Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

20 вересня 2017 року суд Харкова випустив Штепу із СІЗО під цілодобовий домашній арешт у Слов'янську. 21 вересня стало відомо, що на неї наділи електронний браслет.

У січні 2018 року дві колегії суддів Ленінського райсуду Харкова оголосили самовідвід, тому розгляд справи Штепи почнуть із початку вп'яте. До цього її справою займалися Червонозаводський і Комінтернівський райсуди Харкова.

З опівночі 14 січня, після закінчення терміну дії домашнього арешту, на неї не поширюється жоден запобіжний захід.

22 січня засідання Жовтневого райсуду Харкова у цій справі не відбулося, адже суддя Володимир Курило взяв самовідвід. Новим головою колегії став Денис Чижиченко.

7 лютого стало відомо, що підготовче засідання у справі Штепи перенесли через її неявку.