Одеські активісти затримали пропагандиста, який знімався на російському ТБ у ролях бойовика "ДНР" і вербувальника СБУ. Відео

Лікоть, він же Карайван, у бесіді з членами організації "Оберіг" заявив, що хотів просто підзаробити
Скріншот: ГО Оберіг / YouTube
Напередодні річниці подій 2 травня в Одесі активісти місцевої патріотичної організації "Оберіг" викрили агента угруповання "ДНР", який наймав масовку – від п'яти до 10 тисяч осіб – для участі в антиукраїнській демонстрації, про це організація повідомляє на своєму каналі в YouTube. Допитаного активістами Антона Карайвана було тричі помічено у пропагандистських сюжетах російського телебачення під прізвищем Лікоть, з'ясували активісти. "У Росії й окупованому Криму він грав ролі то українського шпигуна, то "ополченця ДНР", то націоналіста, то комуніста. Потім на якийсь час виїхав до Таїланду, де провертав афери й кидав туристів на гроші. Був затриманий та депортований, після чого опинився в Одесі. Змінивши прізвище, він вийшов на зв'язок зі своїми кураторами й узяв замовлення на створення картинки для ЗМІ РФ на 2 травня", – стверджують в організації "Оберіг".

2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові зіткнення між патріотично налаштованими громадянами та проросійськими сепаратистами. Внаслідок конфлікту та подальшої пожежі в Будинку профспілок загинуло 48 людей, понад 200 дістали поранення.

Події 2 травня 2014 року в Одесі активно використовувала російська пропаганда для нагнітання антиукраїнських настроїв.