Офіс президента обговорив із посольством США візит Зеленського в Білий дім

В ОП готують візит Зеленського у США
Фото: president.gov.ua
Офіс президента України обговорив із представниками посольства США в Україні підготовку візиту президента Володимира Зеленського в Білий дім. Про це повідомляють на сайті ОП.

Заступник керівника ОП Роман Машовець зустрівся в Києві з аташе з питань оборони Бріттані Стюарт та іншими представниками посольства США в Україні. У фокусі було питання підготовки візиту Володимира Зеленського в Білий дім. Стюарт розповіла про роботу, яку проводить американське посольство з підготовки до візиту.

Ішлося про підготовку двосторонніх угод щодо поглиблення українсько-американської оборонної співпраці, розвитку проєктів у сфері досліджень і випробувань, надання Україні допомоги США у сфері безпеки.

Також співрозмовники торкнулися головних питань реформування сектору безпеки й оборони України. Говорили про вдосконалення системи військового управління, оборонного планування, посилення демократичного цивільного контролю над силами оборони і розподіл повноважень між міністром оборони України та головнокомандувачем Збройних сил.

Контекст:

7 червня Зеленський і президент США Джо Байден провели другу телефонну розмову. Байден запросив Зеленського в Білий дім цього літа, після того як президент США повернеться з поїздки до Європи. Зеленський подякував Байдену за запрошення і заявив, що очікує зустрічі в липні, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці двох держав.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що зустріч президентів планують на кінець липня 2021 року. Прогнозують, що це буде повноцінний офіційний візит президента України до США.