Омелян заявив, що Державіаслужба перевірить усі чартерні літаки

Омелян: Не ображайтеся, якщо комусь ми заборонимо літати
Фото: Volodymyr Omelyan / Facebook

Чартерним літакам, яким понад 20 років, заборонять літати в Україні, зауважив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Державна авіаційна служба України протягом двох тижнів проведе технічну ревізію всіх чартерних літаків. Про це 3 липня під час брифінгу заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє "Громадське".

"Не ображайтеся, якщо комусь ми заборонимо літати", – сказав він.

Міністр додав, що літакам, яким понад 20 років, заборонять літати в Україні. Рейтинг авіакомпаній опублікують на сайті Міністерства інфраструктури.

На сайті Державної авіаційної служби вказано, що в Україні працює 67 авіакомпаній, які мають чинний сертифікат експлуатанта, у 28 з них є дозвіл здійснювати пасажирські перевезення. 

Наприкінці червня виникли проблеми зі своєчасним вильотом на відпочинок українських туристів і їх поверненням назад. Зокрема три українські авіакомпанії – Bravo Airways, Yanair і Anda Air – скасовували або переносили чартерні рейси. Через це українські туристи не могли вилетіти з аеропортів Албанії, Грузії, Єгипту, Туреччини, Тунісу та інших курортних країн, а також із Києва