Опитування Reuters/Ipsos: За тиждень відрив Гарріс від Трампа не змінився

Гарріс готові підтримати 45% респондентів, за Трампа планує проголосувати 42% опитаних, свідчать дані опитування Reuters/Ipsos
Фото: Kamala Harris / Flickr

Віцепрезидентка США, кандидатка у президенти на майбутніх виборах від Демократичної партії Камала Гарріс зберігає відрив у три відсоткові пункти від експрезидента США і кандидата на цю посаду від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це 15 жовтня написало Reuters, посилаючись на результати соцопитування, яке провели спільно з Ipsos протягом 11–13 жовтня.

За даними агентства, Гарріс готові підтримати 45% респондентів, за Трампа планує проголосувати 42% опитаних (тиждень тому було 46% проти 43%).

Зазначено, що приблизно 78% опитаних виборців "абсолютно впевнені", що голосуватимуть на президентських виборах у листопаді.

Респонденти позитивно оцінювали Гарріс, коли йшлося про протидію політичному екстремізму, загрозам демократії, а також про політику у сфері охорони здоров'я. Водночас Трампа вважають компетентнішим у питаннях економіки, безробіття й робочих місць.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США.

Опитування Гарвардського центру американських політичних досліджень (Harvard CAPS/Harris), яке проводили 11–13 жовтня, засвідчило, що 48% виборців, які достроково проголосують у головних штатах, підтримують Трампа, 47% – Гарріс.