Орєшкін: Можливо, Путін дає зрозуміти, що на виборах в Україні проросійським кандидатом буде Медведчук

Орєшкін: Пропутінським кандидатом буде Медведчук
Фото: svoboda.org

Монологом про українського політика Віктора Медведчука президент РФ Володимир Путін уник на прямій лінії розмови про Донбас, уважає російський політолог Дмитро Орєшкін.

Під час сьогоднішньої прямої лінії президент РФ Володимир Путін згадав про українського політика Віктора Медведчука для ухилення від відповіді на тему російсько-українських відносин. Таку думку в ефірі телеканала "Дождь" висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Це звичайна така технологія досвідченої медійної людини. Коли тобі ставлять запитання на неприємну тему, відповідай на що-небудь близьке, схоже, але водночас на те, що справи не стосується... Його запитують про ставлення до Донбасу: приєднувати, не приєднувати, що робити з цими людьми. Він вам розповідає про Медведчука і про гарячу воду в Україні", – сказав він.

Орєшкін прокоментував озвучене ведучими враження про те, що Медведчук є наступником президента України Петра Порошенка.

"Перше, що спадає на думку, що термін Порошенка закінчується, будуть вибори, і, можливо, Путін вже дає зрозуміти, що на цих виборах прорадянським, проросійським, пропутінським кандидатом буде Медведчук", – зазначив політолог.

Сьогодні на прямій лінії Путін багато уваги приділив Медведчуку, якого згадали в контексті ситуації на Донбасі. Президент РФ заявив, що вважає його українським націоналістом.

За даними ЗМІ, Медведчук є кумом Путіна.

Віктор Медведчук очолював Адміністрацію Президента Леоніда Кучми з 12 червня 2002 року до 21 січня 2005-го. Із травня 2015 року Медведчук уходить до складу підгрупи з гуманітарних питань у межах мінської тристоронньої контактної групи. Підгрупа займається обміном полонених на сході України.

У 2016 році журналісти "Радіо Свобода" провели розслідування, під час якого зафіксували польоти Медведчука з України в Росіюнезважаючи на припинення авіасполучення між країнами.