Перед судом постане п'ятеро підозрюваних у фейковому постачанні продуктів військовим на 4,6 млн грн

Судитимуть посадовців за фейкове постачання продуктів військовим
Фото: dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове слідство щодо заступника командира однієї з військових частин, начальника їдальні, двох менеджерів і бухгалтера підприємства-постачальника, які, за інформацією слідства, привласнили 4,6 млн грн, виділених на закупівлю продуктів військовим. Про це 23 жовтня повідомили ДБР та Офіс генпрокурора.

Як встановило слідство, торік із серпня до грудня заступник командира військової частини разом із начальником їдальні підробили накладні щодо нібито постачання до військової частини продуктів на 4,6 млн грн.

Фото: dbr.gov.ua

Водночас Міноборони, відповідно до поданих документів, переказало гроші підприємству-постачальнику за уявну продукцію, ідеться в повідомленні.

Як стверджують правоохоронці, менеджери підприємства легалізували гроші й розділили їх між учасниками схеми, а самі "продукти" списували як такі, що їх начебто з'їли військові.

Фото: dbr.gov.ua

П'ятьох фігурантів справи обвинувачують в умисному заволодінні чужим майном, підробленні офіційного документа та його використанні, службовому підробленні, легалізації майна, одержаного у злочинний спосіб.

Начальника їдальні обвинувачують ще й у незаконному поводженні зі зброєю, оскільки за місцем його проживання виявили боєприпаси й вибухові речовини, ідеться в повідомленні.

Фото: dbr.gov.ua

У разі доведення провини фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.