Політолог Давидюк про кандидатів на посаду міністра агрополітики: Вибір буде зроблено до кінця травня. Вибір непростий, бо лавка запасних коротка

Микола Давидюк: Розглядається варіант призначення прогресивного представника аграрного бізнесу
Фото: volynnews.com

У команді президента України Володимира Зеленського розглядають кількох претендентів на посаду міністра аграрної політики та продовольства, повідомив у коментарі "Апострофу" політолог Микола Давидюк.

"Вибір непростий, бо лавка запасних коротка. Із чинного керівництва претендентом є заступник Тарас Висоцький, який тимчасово виконує обов'язки міністра. Він достатньо компетентний. Розглядається варіант призначення прогресивного представника аграрного бізнесу. Микола Сольський був саме таким вихідцем із зернового бізнесу зі "швидкими грошима". Він глибоко розбирався у своїй галузі, але дефіцит стратегічного бачення допустив блокування кордонів з ЄС", – зазначив експерт.

Він додав, що розглядають кандидатури серед кількох голів обласних адміністрацій.

"У контексті запланованого переходу від сировинної моделі аграрної галузі до акценту на підтримку переробної промисловості вивчаються кандидатури кількох керівників потужних бізнес-асоціацій. Звертає на себе увагу Арсен Дідур. Очолювана ним Спілка молочних підприємств України нещодавно підписала з Європейською молочною асоціацією договір по дорожню карту щодо вступу в ЄС. Саме такий стратегічний підхід потрібен зараз Міністерству агрополітики. Вибір буде зроблено до кінця травня", – переконаний Давидюк.

Контекст:

НАБУ 23 квітня повідомило Сольського про підозру в заволодінні державною землею на 291 млн грн і спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. 25 квітня він написав заяву про відставку. 9 травня Верховна Рада його звільнила.