Поліція затримала на акції "Безсмертний полк" у Києві маму загиблої Бережної

На Бережну склали адмінпротокол
Фото: glavcom.ua

Керівника Інституту правової політики і соціального захисту імені Ірини Бережної Олену Бережну затримали в Києві через георгіївську стрічку.

На акції "Безсмертний полк" у Києві затримали Олену Бережну, маму загиблої у серпні 2017 року екс-нардепа Ірини Бережної, повідомляє "Главком". Зараз Олена керує Інститутом правової політики і соціального захисту імені Ірини Бережної.

ЗМІ зазначає, що вона прийшла на акцію із забороненою в Україні георгіївською стрічкою. Під час затримання Бережна чинила опір.

Правозахисна група "Успішна варта" повідомила у Facebook, що вона перебуває у Печерському управлінні поліції.

"Співробітники поліції застосували до неї фізичне насильство. Олена Бережна з райвідділу поїде в лікарню для отримання медичної допомоги", – наголошують у повідомленні.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий повідомив під час брифінгу в Києві, що на Бережну склали адмінпротокол за ст. 173-3 (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

В акції "Безсмертний полк" у Києві взяло участь приблизно 2 тис. осіб. Загалом, за даними МВС, в Україні станом на 12.00 відбувалося 1250 заходів до Дня Перемоги, в яких узяло участь понад 365 тис. осіб. Станом на 13.00 поліція затримала 24 осіб через використання забороненої символіки.