Порошенко вирішив подати в суд на телеканал "1+1" за систематичну брехню – Герасимов

У штабі Порошенка закликали громадян України ставитися до інформаційних продуктів каналу "1+1" із пересторогою
Фото: ЕРА

Глава фракції БПП Артур Герасимов заявив, що президент України Петро Порошенко утримувався від позовів до ЗМІ, однак змушений подати до суду на телеканал "1+1".

Президент України Петро Порошенко планує подати позов проти телеканала "1+1". Про це заявив глава фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов, повідомив 25 березня сайт штабу Порошенка.

Герасимов зазначив, що президент протягом п'яти років принципово утримувався від позовів до засобів масової інформації, проте в останні місяці інформаційна політика "1+1" змусила главу держави змінити це рішення (19 вересня 2018 року британська газета The Telegraph писала, что Порошенко подав у суд на BBC за наклеп. – "ГОРДОН").

"Порошенко вирішив подати до суду на канал "1+1" за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата у президенти і президента", – пояснив він.

У передвиборчому штабі Порошенка закликали громадян України ставитися до новин та інших інформаційних продуктів каналу "1+1" із великою пересторогою, оскільки бізнесмен, власник телеканала Ігор Коломойський "брутально розтоптав базові принципи вільної журналістики та свободи слова" і "керується почуттям помсти до держави".

"Із кожним днем у продуктах каналу "1+1" стає все менше журналістики – і все більше політичних замовлень від власника", – ідеться в заяві.

23 березня в ефірі "1+1" вийшов фільм "Українські сенсації", присвячений Петрові Порошенку. Автори фільму, серед іншого, звинуватили президента в організації корупційних схем і вбивстві власного брата Михайла. Про нібито причетність Порошенка до організації вбивств незадовго до цього повідомив російський пропагандистський телеканал НТВ. 25 березня Порошенко звинуватив телеканал "1+1" у поширенні російських фейків.