Посилення системи ППО України, санкції, формула миру. Кулеба розповів про розмову із главою МЗС Нідерландів

Кулеба (на фото праворуч) зауважив проукраїнську позицію Нідерландів
Фото: ЕРА (архів)
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив 15 січня у Twitter, що поспілкувався із главою МЗС Нідерландів Вопке Гукстрою.

"Я говорив із Гукстрою про посилення системи ППО України, санкції щодо російської ракетної промисловості та "формулу миру", – написав він.

Український дипломат наголосив, що "з початку війни Нідерланди своїми діями продемонстрували, що вони вірні принципам і щиро підтримують Україну на шляху до перемоги".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Нідерланди від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України надали матеріальну допомогу, зброю, боєприпаси й обладнання на суму понад €350 млн, повідомляв NU.nl.

11 листопада 2022 року стало відомо, що Нідерланди нададуть Україні додаткові €110 млн, щоб допомогти відновити систему енергопостачання.

Нідерландська судово-слідча група із 40 осіб допомагала Україні збирати докази воєнних злочинів. До групи входять судові, цифрові й тактичні детективи з королівського департаменту Нідерландів, а також експерти з інших підрозділів оборони.

3 січня 2023 року президент України Володимир Зеленський говорив телефоном із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, сторони обговорювали події на фронті й оборонні потреби України "для адекватного реагування".