Посольство Казахстану рекомендувало своїм громадянам покинути Україну через "напруженість, що зростає"

Посольство Казахстану закликало всіх громадян не ігнорувати повітряної тривоги в Україні й негайно прямувати в укриття
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Громадянам Казахстану порадили покинути територію України. Відповідне повідомлення 5 вересня опубліковано на сайті посольства Казахстану в Україні.

"У зв'язку з напруженістю, що зростає, і з метою безпеки посольство Республіки Казахстан в Україні рекомендує громадянам Казахстану розглянути можливість залишити територію України", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що для виїзду з України до Казахстану громадяни республіки можуть скористатися наземними маршрутами: через Польщу або Молдову, далі – комерційними авіасполученнями.

У разі виїзду через Польщу громадянам Казахстану треба мати шенгенську візу, а для в'їзду в Молдову віза не потрібна, додали в диппредставництві.

Водночас посольство Казахстану закликало всіх громадян не ігнорувати повітряної тривоги й негайно прямувати в укриття, дотримуватися заходів власної безпеки й виконувати рекомендації офіційної влади в Україні.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Із початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Однак після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

3 вересня російські окупанти завдали удару по Полтаві двома балістичними ракетами, повідомив президент України Володимир Зеленський. Влучання було по території навчального закладу й сусідньої лікарні, частково зруйновано одну з будівель військового Інституту зв'язку, розповів глава держави. За останніми даними ДСНС, у Полтаві через російську атаку ракетами "Іскандер-М" загинуло 55 людей, майже 300 поранено.

У ніч на 4 вересня РФ здійснила чергову повітряну атаку на Україну. Зокрема, прильоти зафіксували у Львові та Кривому Розі, є загиблі й постраждалі.