"Припиніть займатися незрозумілими речами". Голова Миколаївської ОДА Савченко прокоментував листування Волошина за місяць до самогубства

Савченко: Є правоохоронні органи, які об'єктивно та неупереджено розберуться в тому, що трапилося
Фото: mk.gov.ua

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко припустив, що про суїцидальні думки і бажання звільнитися в.о. директора Миколаївського аеропорту Владислав Волошин писав одному з колишніх керівників КП "Миколаївський міжнародний аеропорт".

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко прокоментував на сторінці у Facebook самогубство в.о. директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина.

Він зазначив, що той був справжнім героєм і щирим патріотом.

"Я добре пам'ятаю той липневий день, коли особисто познайомився із Владом. Це було після того, як Юрій Бутусов зробив інтерв'ю з героєм-льотчиком, який був змушений піти зі служби і шукати себе у цивільному житті. Принциповий. Гордий. Цілеспрямований. Добре пам'ятаю кожне слово нашої з ним розмови, після якої і запропонував йому розглянути можливість зайняти посаду в КП "Миколаївський міжнародний аеропорт". Через тиждень було його офіційне представлення на посаді й одразу заздрісні погляди колишніх керівників підприємства, які побачили в ньому конкурента. Незважаючи на це, Влад будував плани на майбутнє, одним з етапів у яких був запуск миколаївського аеропорту", – написав Савченко.

Він додав, що багато з тих, хто навіть не був знайомий із Волошиним і його роботою, "почало розповсюджувати різну нісенітницю про якісь мільйонні тендери та інше".

"Дехто взявся тиражувати телефонну переписку Влада, як я зрозумів, із колишніми керівниками КП "Миколаївський міжнародний аеропорт", які й натворили на підприємстві казна-що. Припиніть займатися незрозумілими речами. Є правоохоронні органи, які об'єктивно і неупереджено розберуться в тому, що трапилося. Чекаю офіційної позиції компетентних органів, та всі, хто причетний до того, що сталося, незважаючи ні на які нюанси, обов'язково понесуть відповідальність", – заявив Савченко.

Волошин був льотчиком-штурмовиком, брав участь в антитерористичній операції на Донбасі, був збитий над окупованим районом і зумів повернутися на підконтрольну українським військам територію.

В.о. директора аеропорту Волошина було призначено в січні 2018 року. З липня 2017 року він був заступником директора цього аеропорту. 

Учора стало відомо, що Волошин застрелився у своїй квартирі.

23 січня миколаївський журналіст Андрій Лохматов опублікував розслідування, у якому йшлося, що в липні 2017 року миколаївський аеропорт за результатами тендера уклав договір із ВАТ "БК "ЖПБ-8" на капітальний ремонт паркану вартістю 12,28 млн грн. Для перемоги цієї фірми аеропорт відхилив пропозицію миколаївського ТОВ "Ді Кор-Буд", яка була на 15% дешевшою. За даними Лохматова, ЖПБ-8 мала працювати за будівлею аеропорту, але активно ремонтувала також термінал усередині й фактично закінчила першу чергу робіт. У самій компанії та в Миколаївській ОДА це відкидали. Журналіст опублікував аудіозапис наради, на якій чиновники облдержадміністрації кажуть керівництву аеропорту про необхідність термінового проведення тендера на капітальний ремонт термінала аеропорту та розрахунку із ЖПБ-8.

Видання "НикВести" пише, що аукціон із визначення підрядника на виконання робіт із капітального ремонту будівлі аеропорту Миколаєва відбувся 4 січня 2018 року. У торгах на 102 млн грн перемогла київська компанія ЄІС.

2 березня 2018 року "НикВести" повідомили, що за дорученням Савченка Волошин скасував тендер щодо капітального ремонту вже відремонтованої будівлі аеровокзалу і розірвав договір із ЄІС, що перемогла. Видання також опублікувало відповідне доручення губернатора. Воно фігурує і в листуванні Волошина за місяць до смерті зі знайомим на ім'я Максим. В.о. директора аеропорту писав про суїцидальні думки і бажання звільнитися.

Лохматов повідомив у Facebook, посилаючись на джерело в аеропорту, що Волошин був шокований дорученням Савченка розірвати договір із ремонту.