Проїзд дамбою Київської ГЕС незабаром відновлять. В ОВА розповіли, чи є критичні пошкодження через атаку РФ

Через ранкову атаку РФ було обмежено проїзд дамбою Київської ГЕС, зазначили в ОВА
Фото: wikipedia.org (ілюстративне)

Рух дамбою Київської ГЕС у Вишгороді, яка вранці 26 серпня зазнала російської повітряної атаки, незабаром відкриють. Про це у Facebook проінформував голова ОВА Руслан Кравченко.

"Через ранкову атаку росіян був обмежений проїзд дамбою Київської ГЕС. Його відновлять орієнтовно о 16.00–17.00", – написав керівник ОВА.

В ефірі національного телемарафону Кравченко підтвердив, що дамба критичних пошкоджень не зазнала (відео опубліковано на YouTube-каналі "Факти ICTV"). Водночас він висловив подяку силам ППО.

За словами Кравченка, унаслідок обстрілу країни-агресора РФ у Київській області постраждало четверо осіб, зокрема одна дитина.

"Уламки БПЛА впали на автомобіль на трасі. Водія госпіталізували до обласної лікарні", – розповів голова ОВА.

Він повідомив, що руйнування фіксують у всіх семи районах області.

"Зафіксовано пошкодження енергетичних об'єктів, понад 40 будинків, п'яти автомобілів, складських приміщень, гаражів, парканів, – наголосив Кравченко. – Через проблеми з енергопостачанням ми оперативно відкрили понад 340 "пунктів незламності", де люди можуть підзарядити свої телефони й гаджети. Робота триває. Енергетики працюють над поверненням світла".

Контекст:

Уранці 26 серпня країна-агресор Росія випустила по Україні понад 100 ракет і майже стільки ж безпілотників Shahed, повідомив президент України Володимир Зеленський. За даними уряду, удару зазнало 15 областей. Ціллю атаки була енергетична інфраструктура, її наслідок – екстрені вимкнення електроенергії по всій країні, також є загиблі.

Відео влучання російської ракети в Київське водосховище неподалік берега опублікували в соцмережі. ЗМІ повідомляли, що окупанти атакували Київську ГЕС, намагаючись її зруйнувати. Є влучання і руйнування, але ризику прориву дамби немає.