Пропагандистка Скабєєва попередила "про колони українських гомосексуалістів", які рухаються на Донбас

За словами Скабєєвої, "Байден порадив провести на Донбасі гомосексуальну ходу"
Скріншот: 60 минут / YouTube
Російська пропагандистка Ольга Скабєєва в ефірі прокремлівського телеканала "Россия 1" заявила, що президент України Володимир Зеленський за порадою американського колеги Джо Байдена спрямував на Донбас "колони українських гомосексуалістів". Фрагмент цього випуску 17 травня у Twitter опублікували представники Kyiv Pride, які борються за права ЛГБТ в Україні.

"Гей-паради вриваються на схід України, і це не жарт. Американці порадили Зеленському провести гей-парад на Донбасі. Там же на Донбасі більше немає проблем жодних. Пораду особисто дав Байден, Байден порадив провести на Донбасі гомосексуальну ходу", – заявила вона.

Також пропагандистка зазначила, що без Агентства США з міжнародного розвитку "така гей-атака або гей-ініціатива на Донбасі була неможливою".

"Тепер американці дали зелене світло, і на Донбас рушають колони українських гомосексуалістів", – додала Скабєєва.

Розповідаючи про "гей-атаку" на Донбас, російські пропагандисти показують пости в соцмережах Kyiv Pride від 10 травня. Тоді організація анонсувала новий проєкт "KyivPride: going east", орієнтований на Донецьку та Луганську області. Проєкт має на меті мобілізувати ЛГБТ+ спільноту і підвищити її спроможність у регіоні.

Серед запланованих активностей проєкту:

  • тренінги з capacity building (нарощування потенціалу) для місцевих ЛГБТ+ організацій та ініціатив;
  • воркшопи із сексуальної орієнтації та гендерної ідентифікації;
  • інформаційні сесії для професійних груп;
  • проведення масштабного аналітичного дослідження ЛГБТ+ спільноти на сході України.

Контекст:

У листопаді минулого року компанія Info Sapiens і центр "Соціальний моніторинг" провели опитування, яке свідчило, що українці стали толерантнішими до представників ЛГБТ. За даними дослідження, поруч з ними не хотіло б жити 44,8%, раніше цей показник становив 62%.