Путін визнав, що Росія зіткнулася із "кризою" на українському напрямку

Путін не пояснив, що саме він називає "кризою"
Фото: ЕРА

19 серпня нелегітимний президент країни-агресора Росії Володимир Путін заявив у Баку на зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, що в РФ є криза на "українському напрямку". Стенограму опублікували на сайті Кремля.

Заява "президента" пролунала в контексті врегулювання вірменсько-азербайджанського конфлікту.

"Зрозуміло й усім добре відомо, що і Росія стикається із кризами, зокрема й насамперед, звичайно, на українському напрямку", – сказав Путін.

Він не пояснив, що саме він називає "кризою".

Визнавши, що у країни-агресора є проблеми з Україною, у яку російські окупанти повномасштабно вторглися в лютому 2022 року, глава Кремля заговорив про "історичну залученість Росії до ситуації на Південному Кавказі" й більше про Україну не згадував.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, Путін пояснював дії окупантів потребою провести в Україні такі собі "денацифікацію" і "демілітаризацію". У квітні того року окупантів вигнали з північних регіонів України, а восени – із частини Харківської та Херсонської областей (зокрема з Херсона).

2024 року на тлі затримок військової допомоги Україні ворог продовжив активні атаки на Донбасі, окупуючи населені пункти, а також розпочав воєнну операцію на півночі Харківської області.

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, після цього в регіоні тривають бої. ЗМІ писали, що Росія перекинула до Курської області військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив, що сили оборони проводять операцію в Курській області. 15 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що під контролем України – 1150 км&³2; і 82 населені пункти російського регіону. Там створили першу військову комендатуру України, її очолив генерал-майор Едуард Москальов.