Путін призначив свою родичку статс-секретаркою міноборони РФ. Вона перебуває під санкціями ЄС і Великобританії

Путін дав ще одну посаду своїй двоюрідній племінниці
Фото: kremlin.ru

Нелегітимний президент країни-агресора Росії Володимир Путін призначив свою двоюрідну племінницю Анну Цивільову статс-секретаркою – заступницею міністра оборони. Указ Путіна від 17 серпня опублікували на порталі правової інформації РФ.

Посаду заступника міністра оборони Цивільова обійняла ще в червні, невдовзі після того, як відомство очолив Андрій Бєлоусов.

Цивільова – донька недавно померлого Євгена Путіна, брата самопроголошеного президента РФ, заміжня за ексгубернатором Кемеровської області Сергієм Цивільовим. Після "інавгурації" Путіна Цивільов здобув посаду глави міненерго в новому уряді РФ.

У 2018 році Цивільова одержала від чоловіка, який став керівником Кузбасу, 70% компанії "Колмар", одного з найбільших російських вуглевидобувних підприємств, повідомляли в розслідуванні російського видання "Проект".

Як пише "Радио Свобода", у міністерстві Цивільова відповідає за питання організації соціального та житлового забезпечення військовослужбовців, а також взаємодію з держфондом "Защитники Отечества", який займається підтримкою учасників війни проти України.

"Медуза" зазначає, що заступників у керівника кожного федерального відомства в РФ може бути кілька, тоді як статс-секретар – тільки один. Статс-секретарі відповідають за зв'язок міністерства з парламентом та іншими держорганами, а також із громадськими організаціями.

Цивільова перебуває під санкціями Євросоюзу і Великобританії.