Радуцький, Кива і Рудик розповіли, скільки їм потрібно грошей для життя в Києві. Відео

Радуцький сказав, що вони з дружиною витрачають 120 тис. грн на місяць
Скріншот: hromadske.ua / Facebook
Журналісти hromadske поставили народним депутатам запитання, скільки грошей їм потрібно на місяць для комфортного життя в Києві. Відео з відповідями парламентаріїв канал оприлюднив у Facebook 14 вересня.

У ролик потрапили представник парламентської монобільшості Михайло Радуцький, голова партії "Голос" Кіра Рудик і нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива.

Радуцький сказав, що на двох із дружиною витрачає приблизно 120–125 тис. грн щомісяця. Він зазначив, що "не жаліється, що погано живе".

Рудик зазначила, що їй вистачає зарплати. "Але у свою "кубишку" залажу. Приблизно $2 тис., не знаю", – додала вона.

Кива назвав питання провокаційним і не вказав суми, яка йому потрібна для життя у столиці.

"Я як народний депутат однозначно маю відповісти, що мені вистачає зарплати, яку визначила держава. Але насправді люди створені з гріха й пороку. Скільки грошей не давай, однаково буде мало. Дійсно, задовольняти свою сутність можна до нескінченності. Тому скільки Господь дає – я вдячний. [Дає] щоразу по-різному", – заявив нардеп.

Контекст:

Розмір посадового окладу народних депутатів прив'язаний до розміру прожиткового мінімуму для працездатних громадян, установленого на 1 січня кожного року (у бюджеті на цей рік – 2270 грн).

Радуцький – голова комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, Рудик – перша заступниця голови комітету з питань цифрової трансформації, Кива – член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Найнижчі посадові оклади у парламентаріїв – членів комітетів – 10 прожиткових мінімумів (22 700 грн), оклад заступника голови парламентського комітету становить 10,3 прожиткового мінімуму (23 381 грн), оклад голови комітету – 10,5 прожиткового мінімуму (23 835 грн).

З 1 січня 2021 року мінімальна зарплата в Україні становить 6000 грн. Станом на 1 грудня заплановано чергове підвищення мінімальної зарплати – до 6500 грн.