Росіян у Миколаєві вже ненавидять так, як ненавиділи фашистів – мер

Росіян у Миколаєві, крім їхніх безглуздих очікувань, нічого не чекає, зазначив Сєнкевич
Фото: Олександр Сєнкевич – мер Миколаєва / Facebook

Жителі Миколаєва страждають від відсутності світла в місті, а також проблеми з питною водою, але чудово розуміють, що в цьому винна країна-агресор РФ. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна", опублікованому 16 липня, сказав мер міста Олександр Сєнкевич.

"Усі пам'ятають, що все це відбувається через Росію, яка знищила наш водопровід, водозабір, обстрілює це місце, не пропускаючи туди наших ремонтників. Це роблять росіяни, вони вбивають українців щодня", – наголосив міський голова Миколаєва.

Як вказав Сєнкевич, те саме стосується енергетики.

"Усі миколаївці пам'ятають, через кого це відбувається, і я думаю, що тут із кожним днем усе більше й більше миколаївців, чиї родичі загинули від обстрілів чи на фронті, і ненависть до Росії з кожним днем підігрівається з більшою й більшою силою, – зазначив мер. – Росіян тут, окрім їхніх безглуздих очікувань, нічого не чекає. Їх тут уже ненавидять так, як ненавиділи фашистів".

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область від першого дня повномасштабного нападу, із 24 лютого 2022 року.

Приблизно із середини квітня позаминулого року в Миколаєві не було централізованого водопостачання, у травні подання води відновили, але пити її не можна. По всьому місту працюють точки набору питної води.

Окупанти під час обстрілів перебили водогін у Миколаїв, розповів голова обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

Із травня через обстріли РФ об'єктів енергосистеми України у країні почалися віялові вимкнення світла.