Румунія піднімала два F-16 під час російської атаки на Ізмаїл

Два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча
Фото: MApN / Х

У ніч проти 24 липня армія Румунія піднімала два літаки F-16 під час російської повітряної атаки на Ізмаїл Одеської області. Про це повідомило міністерство оборони країни.

Безпілотники країни-агресора пролетіли поблизу кордону з румунським повітом Тулча.

"О 2.19 два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для спостереження за повітряною ситуацією. Обидва літаки повернулися на базу приблизно о 4.20", – ідеться в повідомленні.

Міноборони й далі досліджує місцевість для пошуку ймовірних об'єктів, які впали на румунську територію, ідеться в релізі.

News.ro повідомляє, що влада оголосила тривогу в північній частині повіту Тулча ввечері 23 липня після того, як кілька безпілотників помітили на підході до кордону. Пожежна служба заявила, що на номер виклику екстрених служб надійшло 10 дзвінків про звуки вибухів.

Контекст:

У ніч проти 24 липня армія країни-агресора Росії атакувала дронами Ізмаїл Одеської області. Голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що окупанти обстріляли порт – зруйновано кілька будівель, пошкоджено три вантажівки, на місці спалахнула пожежа. Також зазнала пошкоджень багатоповерхівка. Троє людей дістали поранення, двох госпіталізували у стані середнього ступеня тяжкості.