СБУ затримала підозрюваних, які готували теракт у Києві

СБУ затримала жителів Запоріжжя, які, за інформацією слідства, готували теракт у Києві
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки й Національна поліція запобігли теракту в Києві й затримали жителів Запоріжжя, які, за інформацією слідства, планували підірвати саморобний вибуховий пристрій в одному з багатолюдних місць столиці. Про це 23 жовтня повідомила пресслужба СБУ.

Як пишуть правоохоронці, затриманими виявилися 20-річна жителька Запоріжжя та її 26-річний співмешканець, які погодилися на співпрацю з РФ.

За інформацією слідства, підозрювані мали підготувати саморобний вибуховий пристрій і підірвати його в одному з багатолюдних місць Києва. Метою росіян була максимальна кількість загиблих із-поміж цивільного населення столиці, ідеться в повідомленні.

Як стверджують правоохоронці, підозрювана отримала від окупантів детальні інструкції щодо способів виготовлення вибухового пристрою з підручних компонентів. Вона використала два мобільні телефони, до яких потрібно було під'єднати детонатор із пластидом, повідомили в СБУ.

Правоохоронці розповідають, що перед учиненням теракту жінка разом зі співмешканцем мали виконати "контрольне" завдання російської спецслужби – підпалити кілька одиниць військової техніки ЗСУ в районі Запоріжжя.

Слідчі Служби безпеки повідомили їх про підозру за статтею "державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану". 

У разі доведення провини їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.