Шмигаль доручив відкрити центри вакцинації проти COVID-19 у кожному райцентрі

За словами Шмигаля, у шести областях України досі немає центрів вакцинації
Фото: Денис Шмигаль / Facebook

Центри масової вакцинації проти коронавірусу мають з'явитися в кожному районному центрі в Україні. Таке доручення дав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль Міністерству розвитку громад та територій на засіданні уряду 23 червня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми бачимо, яку позитивну роль відіграють центри масової вакцинації, що відкриваються по всій Україні. Даю доручення Міністерству розвитку громад та територій вжити заходів, аби такі центри з'явилися щонайменше в кожному райцентрі. Є області, де таких центрів уже більше 10, а є шість областей, де такі центри вакцинації досі не з'явилися", – підкреслив прем'єр.

Шмигаль сказав, що цього тижня розпочнуть вакцинацію компаній, у штаті яких бажає зробити щеплення понад 50 осіб.

"Це допоможе зменшити передачу вірусу всередині колективів та сприятиме їх безпечній роботі. Закликаю керівників підприємств скористатися такою можливістю та убезпечити себе і своїх робітників", – додав він.

Прискорення вакцинації особливо важливе на тлі поширення "індійського" штаму коронавірусу, акцентував глава Кабміну.

Контекст:

Протягом минулої доби в Україні зробили 53,8 тис. щеплень проти коронавірусної інфекції. Усього від початку кампанії з імунізації зробили 2,15 млн щеплень проти COVID-19, першу дозу ввели майже 1,8 млн осіб, повністю вакциновано понад 394 тис.

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty) і Sinovac Biotech (CoronaVac).

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого.

Згідно з календарним планом на 2021 рік, першим безоплатні щеплення роблять медикам, що працюють із хворими на COVID-19, і військовослужбовцям зі складу операції Об'єднаних сил. До листопада хочуть вакцинувати інших медиків, працівників сфер держбезпеки й освіти, а також людей віком від 60 років.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко обіцяв, що до кінця 2021 року всі охочі у країні зможуть вакцинуватися проти коронавірусу. Водночас за літо щеплення "як мінімум" і "гарантовано" зроблять 5 млн українців, прогнозує він.

Центри масової вакцинації почали працювати 29-го і 30 травня в Києві, Львові та Одесі. Це пілотний проєкт Міністерства охорони здоров'я. Центри працюють у вихідні та приймають українців, які записалися на вакцинацію в застосунку "Дія". Протягом перших двох днів у трьох українських центрах масової вакцинації зробили майже 5 тис. щеплень проти COVID-19.