"Шмигаль – важлива людина". Зеленський заявив, що говорить із членами уряду про кадрові зміни

Зеленський каже, що в нього мало часу на такі питання, як кадрові зміни
Фото: president.gov.ua

Зміни в українському уряді можуть бути, заявив 15 липня президент України Володимир Зеленський на пресконференції, яку транслював у YouTube Офіс президента.

Журналістка запитала, чи варто найближчим часом очікувати на заміну прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і чи планують "великі кадрові ротації в уряді".

"Що стосується урядових змін. Якщо вони будуть, якщо вони стануться – ви обов'язково про це дізнаєтеся. Якщо ми не можемо говорити просто про заміну прем'єр-міністра – це говорить про те, що можуть бути зміни в уряді? Напевно, можуть бути. Ми займаємося цим процесом", – відповів Зеленський.

За словами президента, у нього "немає багато часу" на такі "деталі".

"Але ми проговорюємо з деякими міністрами ті чи інші зміни... Шмигаль – один із таких важливих людей у нашому уряді. Він – прем'єр-міністр. Авжеж, я з ним також проговорюю деякі речі", – пояснив Зеленський.

Контекст:

19 грудня 2023 року Зеленський заявив про потребу скоротити уряд через відсутність грошей.

4 березня 2024 року Шмигаль розповів, що в межах реформи уряду України кількість міністерств можуть скоротити на третину. За його словами, "оптимальна кількість" відомств має бути не більшою за 15–16 (поки їх 19). Водночас Шмигаль наголошував, що станом на сьогодні на порядку денному питання про кадрові рішення в уряді не стоїть.

10 липня "Українська правда" повідомила з посиланням на свої джерела, що команда президента обговорює не тільки ймовірну заміну Шмигаля першою віцепрем'єркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко, але готує "глобальне перезавантаження уряду".