Сім'я заступника глави ОП Тимошенка купила на Новий рік елітний будинок вартістю приблизно 10 млн грн

Тимошенко почав політичну кар'єру у 2015 році
Фото: president.gov.ua
Видання "Країна" та "Букви" опублікували дані з реєстру майнових прав, за якими сім'я заступника глави Офісу президента України Кирила Тимошенка 2 січня купила в Київській області будинок площею 353,9 м².

Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко придбав заміський маєток неподалік від Києва, нерухомість записали на ім'я дружини чиновника. Про це 4 січня повідомили видання "Країна" та "Букви".

Видання "Букви" опублікувало виписку з реєстру майнових прав, згідно з якою Олена Тимошенко придбала будинок площею 353,9 м&³2; у селі Підгірці Київської області. Купівлю оформили 2 січня. Також вона придбала земельну ділянку площею 2700 м&³2;.

"Букви" зазначають, що на сайтах продажу нерухомості будинки у Підгірцях приблизно такої ж площі, що й у Тимошенка, продають за ціною від $250 тис.

Скріншот: dom.ria.com

Видання "Країна" уточнює, що сім'я Тимошенка придбала двоповерховий особняк у котеджному містечку "Альпійка" по Новообухівській трасі. У липні минулого року, за даними журналістів, на дружину Тимошенка оформили дві невеликі ділянки загальною площею 600 м&³2; коло цього будинку, – виписку з реєстру про цю купівлю публікувало і видання "Букви".

Кореспонденти "Країни" побували в селищі, де розташоване нове домоволодіння Тимошенка. За їхніми словами, двір ще не облаштували, а будинок має необжитий вигляд. Просто перед входом лежать гори будматеріалів, а галявини – у засохлому листі та гілках. Зовні двоповерхова вілла в "альпійському" стилі готова на 100%.

Фото: strana.ua

"Усередині, судячи з опису, є чотири спальні, три санвузли, гараж на два автомобілі. На першому поверсі розташовані кухня з їдальнею, вітальня та робочий кабінет. На другому – кімната господарів, дитяча, гостьова та ще одна для будь-яких потреб мешканців. На задній двір виходить крита веранда для барбекю", – зазначає видання.

Фото: strana.ua

"Країна" оцінила вартість придбаного сім'єю Тимошенка будинку у 10 млн грн з огляду на середню вартість м&³2; житла у цьому селищі – $1000–$1300.

Кирило Тимошенко у різні часи працював на телеканалі "Інтер", у компанії FILM.ua та на каналі "Україна", у 2014 році він заснував компанію GoodMedia, що спеціалізується на відеопродакшені. Політичну кар'єру він почав у 2015 році, коли балотувався до Київської міськради від партії УКРОП.

Під час президентської кампанії 2019 року він працював у штабі тоді ще кандидата на пост президента України Володимира Зеленського. Після перемоги Зеленського у травні 2019 року його призначили заступником глави Адміністрації Президента (яку пізніше перейменували в Офіс президента).