Сирський працюватиме з партнерами щодо пунктаів плану перемоги, начальник Генштабу і віцепрем'єр поїхали до США – Зеленський

Зеленський повідомив, що Сирський (на фото) 6 жовтня доповів йому про поточну ситуацію на фронті
Фото: president.gov.ua

Головком ЗСУ Олександр Сирський наступного тижня працюватиме з партнерами щодо плану перемоги, який президент України презентував під час візиту до США наприкінці вересня. Про це у вечірньому відеозверненні, яке опублікували у Facebook ОП, повідомив Зеленський.

Він розповів, що провів сьогодні нараду із главою уряду Денисом Шмигалем щодо "роботи протягом наступних тижнів і комунікації з партнерами".

"Говорив також із головкомом Сирським. Була доповідь по поточній ситуації на фронті. Покровський напрямок, курахівський, лиманський. Головком разом з іншими військовими, із представниками Міністерства оборони наступного тижня працюватимуть із нашими партнерами щодо деталей плану перемоги – військових пунктів плану і стратегічних із безпеки", – поінформував глава держави.

Зеленський додав, що скерував представників України у Вашингтон – начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та віцепрем'єр-міністерку Ольгу Стефанішину.

Контекст:

Під час візиту до США Зеленський 26 вересня провів зустрічі з президентом США Джо Байденом і віцепрезиденткою США і кандидаткою у президенти країни від Демократичної партії Камалою Гарріс, презентувавши їм план перемоги. Також Зеленський презентував його сенаторам США і кандидату у президенти від Республіканської партії Дональду Трампу.

США ретельно вивчають український план перемоги, зокрема "додаткові дії", повідомив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен 28 вересня.