Сирський обговорив із генералом США критичні потреби ЗСУ та всебічне посилення їхніх оборонних спроможностей

Браун обговорив із Сирським (на фото) останні події на полі бою, проінформували в Об'єднаному комітеті начальників штабів США
Фото: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine / Facebook

Головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив у Facebook 16 серпня, що провів розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном, під час якої вони обговорили ситуацію на фронті у війні країни-агресора РФ проти України.

"Під час розмови поінформував американського колегу про зміни в оперативно-стратегічній обстановці та обговорив поточні й найбільш критичні потреби сил оборони України в озброєнні та військовій техніці", – написав Сирський.

За його словами, одна з тем розмови стосувалася "надання воєнно-політичним керівництвом США сприяння у всебічному посиленні оборонних спроможностей Збройних сил України".

Браун обговорив із Сирським останні події на полі бою та поточні зусилля щодо надання допомоги у сфері безпеки, проінформували в Об'єднаному комітеті начальників штабів США.

"США, як і раніше, зосереджені на забезпеченні України засобами захисту в боротьбі за демократію, суверенітет і територіальну цілісність", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Наприкінці квітня після шестимісячного блокування Конгрес США продовжив надання допомоги Україні. Закон, який ухвалили, дає змогу надати підтримку на загальну суму $60,84 млрд, із яких $23,2 млрд спрямують на поповнення американських озброєнь і запасів замість наданих Україні.

Про те, що допомога США на $61 млрд тільки починає надходити в Україну, президент Володимир Зеленський 1 червня сказав в інтерв'ю The Guardian. На зустрічі 7 червня в Парижі президент США Джо Байден попросив вибачення в Зеленського за затримку із ухваленням законопроєкту про допомогу Україні.

15 серпня в Білому домі анонсували нові пакети військової допомоги Україні.